Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Final countdown

Viikonloppu puolessa. Nassikka on maisemissa, joten remppaa tehdään muun toiminnan ohessa... jos tehdään. Aamun aloitin Nassikan ja ja ystäväni P:n kanssa Bauhausissa. Osmoa, kiveä, suoja-ainetta, liimaa...

Kyseessä siis Iisakin Kirkko, elikäs tuleva köökki. Etenee... hitaan varmasti. Tiskikoneettomuus jurppii jo ihan satasella. Piharakennuksen köökissä liesi saa desin vettä kiehumaan tunnissa, joten kaikki eväs oikeastaan on tehty ulkona. 

Asiaan: Työtasot 40mm paksua massiivipuuta... ilmeisimmin tammea (nämäkin Bauhausin tarjouskasasta tongittuja). Pintaan Osmocoloria, väri eebenpuu. Tässä kohtaa radiosta alkoi kuulua Europen The final countdown... ja siltä se lähes mustan vahan kaatelu puhtaalle puulle tosiaan tuntuikin.

Pari tuntia "oikeita" töitä, vahdinvaihto kotosalla... 

Nassikan nukahdettua aloinkin sitten testaamaan seinän "kiveystä". EI ole ihan simppeliä noiden asentaminen vaikka laatoittanut olen kyllä. Liimalla kiinni (liian vähän liimaa - tursuu - valuu - sotkee...). Kivesin seinää noin metrin ja jätin sen nyt odottamaan yön yli. Josko ne vielä huomenna on seinällä, jatkan savottaa.

Muuten, olen viime aikoina tehnyt mahtavia kirpparilöytöjä! Vaatinee oman postauksen nekin, jahka saan kuvattua riittämiin ;)

Palataan!

torstai 25. elokuuta 2011

Jotain uutta, jotain vanhaa, sinistä, lainattua... ja tuunattua

Jotain uutta... master bedroomissa on verhot! Äärimmäisen inhottava kangas ommella, oikein jäyhä jököttäjä

Samassa kuvassa vanhaa on tuo mummu-vainaan singeri. Remmi paikoilleen ja eikun ompelemaan! Tuunattua on nuo vaatekaapit. Puunupit saivat kaappien siirron myötä väistyä "antiikkisten" metallinuppien tieltä.

Vanhaa on myös tässä. Festivokokoelman kerääminen on aloitettu uudelleen ja kaikki nämä on ostettu kirppareilta. "Parhaimmillaan" signeeratusta 5€/kpl. Ei paha ollenkaan.

Festivot patsastelevat siskoltani "lainatun" kirjakaapin päällä... kaapin jota siskoni ei toivottavasti koskaan tahdo takaisin. Samaisessa kirjakaapissa on myös jotain sinistä, mun Leijonatennarit kokoa 29 <3

Kaikki edellä mainitut asiat sijaitsevat makuuhuoneessamme... ovessa roikkuu lisää sinistä
Tilasta ei ole vielä yleiskuvia... tai se ei ole kelvollinen kuvaamiseen. Päiväpeitekin odottaa tekijäänsä. Kaikki tarvikkeet väriä myöten on, mutta vain kaksi kättä ja vuorokaudessa aivan liian vähän tunteja

Muutoin Eskurissa kaikki hyvin ja naapuripellolla upea sumu


keskiviikko 24. elokuuta 2011

Mustaa

Ja niitä kuvia. Aloitan ensimmäisestä (lähes) valmiista paikasta elikäs saunasta. Seinät ja lauteet olivat hyvässä kunnossa. Olemme molemmat haaveilleet mustasta saunasta jo pitkään... joten...


Sekä seinät että lauteet saivat puntaroinnin jälkeen pintaansa Tikkurilan Supi saunavahan. Värinä musta. Lauteet värjäytyivät kerralla, mutta seiniin upposi kolme ja kattoon neljä vahauskertaa. Vaha on kuin vettä, joten sotkukin sen mukainen. Eskurin isännän lisäksi saunassa mäskäsi duo J & H. Iso kiitos koko orkesterille saunan tuunauksesta!

Lämmöstä huolehtii edelleen tilaan ehkä hieman ylimitoitettu Kota... Kiukaan tausta on luonnollisesti muuria ja se maalattiin Teknoksen Superlateksilla, sävynä tietty siinäkin musta.

Puusauna on aina puusauna. Puiden aiheuttaman sotkun lisäksi ainainen ongelma on puiden säilytys. Liiteristä ei joka lämmitykselle viitsi hakea. Talvipakkasella sisällä lämpimässä olleet puut syttyvätkin paremmin, kuin kuuraiset puut suoraan ulkoa.

Takkahuoneeseen löytyi puulaatikko ihan etsimättä. SA kaupasta nimittäin! Hinta kokonaista 10€ ja tornin laputkin vielä paikoillaan päädyissä. "Lipas, rynnäkkökiväärin, muovia"... aluperin tässä on kyllä kuljetettu jotain ihan muuta...


No. Keittiötä tehdään kuin Iisakin kirkkoa... vii vill sii mikä päivä saan teille esitellä kuvat valmiista. MUTTA nyt keittiöstä tulee just eikä melkein.

Tartteeko joku puisia verhojen ripustusrinkuloita? Niitä olis noin muovikassillinen täällä...

ps. Edellisessä blogauksessa kuvasin olotilaa sumuksi. Mietin asiaa ja parempi kuvaus ehkä olisi "ajelin puolivaloilla" eteenpäin...

lauantai 20. elokuuta 2011

Ei oo elokuvaa ei...

Edellisestä blogauksesta on pitkä aika. Tänään tänne piti tulla ihan kuvallinen päivitys, mutta eipä se sitten ihan onnistunutkaan. Vapaapäivä vaihtui kevyeen 14h työpäivään.

Kuvissa olisin teille kertonut valmistuneista (okei, edes hieman edenneistä) projekteista. Sauna on saanut sävyä, master bedroom muistuttaa makkaria ja sisävessakin on taas toiminnassa!

Kesä on mennyt :( En muista tällaista kesää ja en tosiaan toivo toista samanlaista. Koko elämä on mennyt pääsiäisen jälkeen uusiin puihin. Vaikka kaikki on levällää kuin ankan kakka, nautin täysin siemauksin. Elämälläni on taas tarkoitus.

Elämä putkikassissa, jätesäkissä, mutkan kautta lopulta täällä Eskurissa. Tähän kun lisätään sesonki työmailla, koirien muutto, toimimattomat nettiyhteydet, säveltävä postikusti ja se, että mikään ei ole onnistunut kerralla... voin todeta, että pääkoppa on ollut todella tiukoilla ja hyvin pitkälti juhannuksesta asti olen ollut kuin sumussa. 

Huomenna niitä kuvia...