Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2012

Pinkkiytys

Talvella shokeerasin olohuoneessa itseni turkoosilla. Kevään ja kesän kunniaksi shokeerasin itseni (ja erityisesti isännän :)) pinkillä. Liekö nuo vaihdevuodet jo ovella?

torstai 17. toukokuuta 2012

Kukkaa pukkaa

Kuten aiemmin kirjoitin, ihmeen sitkeitä nuo kasvit... ankea viime kesä ja osalla takana talvi sipulilaatikossa

Caltha palustris var. Alba. Kotoisan rentukan valkoinen muoto. Vuosien takainen hankinta jostain... Ruotsista, Saksasta tahi Hollannista. Ei voi muistaa :)

Primula. Esikoita siis... ensimmäinen pihan alkuperäisasukki joka kukkii parhaillaan runsaana edesmenneessä (perenna?)penkissä heinien ja vattupöheikön seassa.

Tämä on muuttanut mukanani, laji/lajike hävöksissä. Kai nuo listoista löytyy, joten tunnistushommia tiiosa talven hämäriin iltoihin.

Hepatica nobilis, sinivuokko



keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Paska homma

Joo. Oli tarkoitus blogata tänään pihan kukkijoista, mutta tuli taas ne tunnetut pari muuttujaa. Alkoi tuntua tanakasti siltä, että tänään kirjoitan keittiöstä.

Keittiö viime kesänä, samana päivänä, kun saimme avaimet. Aika nätti, eikös vaan ?


Siinä samalla, kun asentelin uutta ADSL-modeemia vialliseksi arvellun tilalle ja keittiön viemäriä kaivettiin auki ammattilaisten toimesta, kahvinkeitin hajosi. Ei ole kuin termospullo pöydällä... nou keitintä, ainoastaan tosiaan tuo termari, johon kaadoin pannussa tuotetus kahvin heti sen jälkeen kun olin polttanut pari sormea kuumassa höyryssä.

Suuri intohimoni, astiat (!!), ovat syynä siihen, että meillä ei ole yläkaappeja. Miksipä piilottaa aarteita ovien taakse, kun ne kuitenkin ovat arkikäytössä, eikä takan päällä pölyttymässä.

Kuten kuvasta näkyy, liesikupu puuttuu. Ei ole tullut vastaan sellaista, joka vastaisi vaatimuksia sekä teknisesti, että ulkonäöllisesti ja vieläpä mielyttäisi lompakkoa. Kattolistojakin puuttuu, nekin odottavat sitä kupua.

Miten se tuo viinipullotelinekin on aina tyhjä?

Omppujen kilohinta kohdillaan :)

Aaltovaasi, tuo törpöistä turhin. Mahtaa olla tämä ainoa järkevä käyttötapa koko kiululle.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Huhhuh!

Edellisestä blogauksesta on jo monta viikkoa! Miten se muka onkin ollut taas niin kiirettä?

Toimistohommia ja tuunauksia piisaa. Kuvia ei ole tullut otettua mistään... luppoajat on kuljettu pihalla naama turpeessa. Kaikki muuttaneet puuvartiset ovat talvehtineet!! Kukkijoista ajattelin huomenissa ottaa kuvia, kukassa on mm. valkokukkainen rentukka.

On tässä työsarkaa... Ennen kuva otettu 30.6.2011. Jälkeen kuvia tulee kunhan paikat valmistuvat (edes kuvauskuntoon) ;)