Sivut

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Strömsön raparperit

Jos sulla on pihassa raparperipehko, kerää sato... ja toimita tänne. Tai kokeile edes tätä ohjetta joka yhdistää ihanasti kirpeän ja makean. Itse asiassa nämä on niin hyviä, että kannattaa ihan hommata sitä raparperia jostain, jos ei itellä oo!

Ohje on alunperin jäänyt mieleen Strömsöstä joskus vuosia sitten. 
  • Voitaikinaa sopiviksi paloiksi ja nättiin muodostelmaan pellille.
  • Juustohöylällä ohuita slaisseja raparperista, ja peitellään taikina
  • Päälle paaaaaaljon tomusokeria
  • Ja uuniin. +225 sopivan aikaa... saavat hieman väriä

 



Ja eiku kylmän maidon kanssa ääntä kohti! 

6 kommenttia:

  1. Kääk - mun alko just tekee mieli kaameasti tuota herkkua.. Käviskös naapurin pihasta pöllimäs.. itsel ei kasva.. Hö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään ollut omia kuin pari onnetonta vartta... Isäntä niitti tänään siskoni pihalta muovikassillisen mukaan. Persoaa raparperijuttuja yhtä paljon kuin minäkin :D

      Poista
  2. Olipa helppo ohje ja varmasti hyvvväää! :)

    VastaaPoista
  3. Mukavan helppo ohje, laitan mieleen. Oon vuorotteluvapaalla, mutta on niin kiire etten oo vielä ehtinyt leipoa - ehkä jonain päivänä :) Kiitti ohjeesta, meillä kans menisi tuossa tuokiossa, jos joku leipoisi...

    VastaaPoista
  4. Täytyy kokeilla! meillä on sopivasti hyvä raparperi puska pihan reunalla ! oijoij kyllä vesi tuli kielelle !

    VastaaPoista