Sivut

lauantai 3. elokuuta 2013

Soveltavaa kokkausta Eskurissa: Lämmin pottusallaadi

Viitaten noihin kahteen aikaisempaan pihistelypostaukseeni, paikallislehdet ja mainospostit on pakko lukea aasta ööhön, jos meinaa, että ei jää jännistä jutuista paitsi. Ilmaistapahtumia harvoin mainostetaan näyttävästi.

No siinä sivussa tulee sitten luettua Cittarit ja Lidlitkin. Ja jos siinä samalla on juurikin laatimassa tulevan viikon menua ja kauppalappua, niin harvemmin siitä halpa kauppareissu tulee! Noin vaan meidän perhe kävi pihistämässä ruokakaupoissakin 250 euron edestä! No okei, oli siinä Nassikalle lenkkarit ja Pikkuakalle vaippoja ja semmosta... mutta meijän pirkkamaasturi oli joka tapauksessa kattoa myöten täynnä tarjouksia!

Se ruokalista ja todella notkuvien aasinsiltojen kautta tuohon varsinaiseen otsikkoon. Nassikassa on "pientä" Jäte-Joonaksen (ja kokkitaimen ja kulinaristin) vikaa ja sillä tarttui Lidlistä alkukesästä kynsiin Grillimaisterin joku reseptivihkonen. Mulla jäi sieltä mieleen keikkumaan Hans Välimäen lämmin perunasalaatti

Minähän en tee mitään ohjeesta. Hieman mukaellen useinkin, mutta en ohjeesta. Esimerkiksi ohjeen 50g kapriksia ei ole mun makuun enää perunasalaatti vaan kaprista pottupedillä.

Siispä. 
  • Keittelin oman maan pottuja. Pilkoin ne kuumana
  • Heitin kippoon nokareen voita
  • Reilusti mustapippuria ja merisuolaa myllyistä tottakai.


Toiseen kippoon 
  • Pilkoin muutaman omasta pelastetun sipulin. 
  • 2 ja puoli maustekurkkua kuutioina. Se puolikas lojui orpona ja vaihtoehtoina oli syödä se nuin vain tai laittaa tähän se. Päädyin jälkimmäiseen...kerrankin...
  • 4 valakolöökin kynttä. Valkosipulia ouluksi siis...
  • jonkun ..öö.. eh20g kapriksia

 Siinä kohtaa kun Isäntä nakkas possut grilliin...
  • Tyhjensin eka pottukupin sisällön pannulle
  • Paistelin niitä siinä kunnes saivat hieman väriä.
  • Sekaan toisen kipon sisältö ja
  • Reilu roiskaus Auran punaista sinappia (the one and only) 
  • Koko komeus sekaisin ja levy sammuksiin. 
  • Annoin muhia hetken.
Sitten se nälkä olikin jo niin järkyttävä, että valmis eväs jäi kuvaamatta. Kuvitelkaa siis potut hieman väriä saaneena ja muuten noiden kahden kupin sisältö sekaisin. 

Hyvää oli :)

Ja miksikö luokittelin sipulit pelastetuiksi? Näiden perkeleiden vuoksi! Jotain arsenikkia kehiin ja muutama sipuliton vuosi edessä. Pah.

2 kommenttia:

  1. Nam ja täytynee kokeilla tuota reseptiä joku päivä. Kuulosti ja näytti niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niiin hyvältä :) On se hyvä, että suomensit tuon valakolöökin ties mitä mää olisin sinne kokeillessa laittanut :D

    VastaaPoista