Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesätaskut

Morientes! Tämä tuunaamotoimistojne on nykyään myös pentuhuone <3 Kakara tarvitsee nyt 4 viikon iässä aina vain enemmän ihmisen lämimistä ja uusia ääniä, joten täällä tulee lojuttua kaikki liikenevä aika. 

"Tumpin" kasvua seuraillessa aloin perkaamaan kirppiskamaa kasaan. Se, että ostan kirppareilta ei ole varmaankaan jäänyt epäselväksi, mutta joo, minä myös kauppaan romuja koko ajan. Livekirppiksellä ehkä kerran vuodessa, nettikirppiksillä oikeastaan koko ajan. 

No. Niimpä niin. Tuunaamolle on hieman kertynyt yhtä ja toista. Matkalaukkuremmejäkin lukkoineen päivineen... Tämä on vähän sellainen paikka, että joka kaapista ja laatikosta lentää jotain tuonne kirppislootaan. Aika tavaran kuulemma kaupittellee vaan ei kai se aikakaan kaikkeen pysty?

Ne matkalaukkuremmit. Aikani niitä tuijotin ja siitä se ajatus sitten lähti. Pihapalloilijan kesätaskut!

Vetskaritasku puhelimelle ja itkuhälyttimen vastaanottimelle... ne kai ne kaks pahinta ongelmaa on. Iso tasku merkkaustikuille, siemenpusseille, saksille, itkuliinalle...

Tein samassa hurmoksessa toisenkin kahdella isolla taskulla. Vyö söpöissä sateenkaaren väreissä :)

Tuo kangas on aivan jäätävän rumaa ulkoilukangasta jonka käytin nurin päin, eli se kammottava osin kullitettu kuvio jää tuonne sisäpuolelle. Vyöt, lukot ja vetskarit on kierrätystä... ja kierrätettävää muuten piisaa useampaankin hankkeeseen. Niitä on purkeissa ja laatikoissa... :D

Aamulenkki tehty ja huushollin aamurutiinit muutenki paketissa. Imuriakin saa juoksuttaa kahteen kertaan päivästä tähän aikaan vuodesta. Muutoin valtakunnassa kaikki hyvin. Taimillakin.

Lähtis kuuhaamaan tuonne aurinkoon ja odottelemaan Pikkuakan heräämistä päikkäreiltä. Palataan!

torstai 27. maaliskuuta 2014

välitunti

Ui jui! Narskut pinnalla!

Pirttihommiakin olis ollu. Mm. Töitä... mutta me startattiin Pikkuakan kanssa aamu kunnon lenkillä. Toki mun seuralainen tummui rattaisiinsa kesken reissun ja unien ajan kyllä tein töitä... mutta lounaan jälkeen olimmekin taas ulkona ja muiden touhujen ohella myös kasvihuoneen raakiletta mittomassa

Välipalalle pirttiin ja vielä nyt, varttia vaille kolme, mittari näyttää tältä!

Nyt mää lähen kokeilemaan josko Pikkuakka pikkutirsat vielä ottais. Pääsisin jatkamaan hommia... en suinkaan töitä vaan kalusteprojektia :)

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Maalia!

Suuntana miellyttävä kesäkeidas. Kesäkeittiön ja terassin katukeittiömäinen sekoitus.

Pientä pintapuuhaa been terassilla koko ajan. Tänään aloitin kalusteiden tuunauksen...




Sain kuin sainkin Isännän innostumaan ajatuksestani... tai siis ajatukselleni ei tullut suorilta tyrmäystä... eli to be continued :)

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Herkullisen tylsää

Puuh. Upea ilma ja oltais tässä kulkuun lähdössä... mutta Pikkuakka nautiskelee kanssa kelistä ja nukkuu ennätyspäikkäreitä tuossa terassilla.

Selaisin tuossa sitten blogeja. Vertaistukiryhmääni. Törmäsin yhdessä blogissa lankainventaariopostaukseen, jossa todettiin lankavaraston koon olevan päälle 20kg.

Tässä pari päivää sitten yritin epätoivoisesti tukkia kangasvarastoani pienempään tilaan. Onnistumatta. Onko se paljon jos tiukkaan pakattuna kantkaat vievät tilaa reilun kuution? Ei minusta... 

Kauhiasti on kaikkia ihanaa... vielä kun keksisi, että mitä tekis.

Tuo terden kattohan valmistui viime kesänä ja sen "katuköökiosio" on puolivalmis. Siihen tarttis tehä verhot. Mistä tekis, etteivät heti olis homeessa?

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Timber!

Tarjouksia kennolevyistä on saatu. Erikoista kyllä, ihan kaikista paikoista joista kysyinkin. Alla listattuna hintatietoja, jos jollain on sama edessä... siis kasvihuoneen rakennus tai muuten vaan määrämittaan sahatun 6mm kennolevyn ostaminen :)

Monexi saa täydet 10 pistettä asiakaspalvelustaan! 
19,00€ /m2
+ rahti?

Keragroupin tarjouksessa puhuttiin valokatteesta vaikka kysyin kennolevyä... hmmm...
12,40€ /m2
+ Rahdista mainittiin että rahtarina Itella Logistics ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että se on KALLIS!

Kivikangas ei tiputtanut hintaa nettisivuilla mainitusta.
20,00€ /m2
+ sahaus 20€
+ rahti 59€

Foiltek passitti suoraan Oulun Etraan ja sieltähän me ei osteta yhtään mitään, jos ei ole pakko! Palvelu on kuin Spede Pasasella rautakaupan myyjänä... Etran nettikaupassa hintaa on päälle 25€ /m2 + alv 24%. Eli nou tänks.

Ja jälleen kisan voittajaksi voi julistautua Vink !!
12,65€ /m2 ja tavoilleen uskollisena oikein hyvä ja nopea asiakaspalvelu.
Ja omalla melkein kylällä niin ei tartte rahteja miettiä :)

Paluu päivän agendalle. Nuo koivut tuolla terijokisten välissä...

.. talon ja tien välissä. 

Salapoliisityö ja päivien mittaiset odottelut paljastivat että ne ovat tosiaankin ELYn maalla. Siis tiealueella. Siirsin sujuvasti asian meiltä kaupungin kautta ELYyn noin puoli tuntia sitten ja suit sait urakoitsija on tulossa niitä jo tänään iltapäivällä katsomaan.

Meidän mielipiteemme on, että puut on syytä kaataa hallitusti ennen kuin jotain hallitsematonta tapahtuu. Vi ses!

Varoitusteksti ei liity kuvan asukkiin millään tavalla, vaikka aika pelottavia nämä 'Eight ball'in taimet kyllä on...

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Iloksi muuttui. Vai muuttuiko?

Aamu starttasi 2,5 tunnin (!!) jonotuksella puhelimessa, TURHAAN! Soitin sitten ihan valtakunnalliseen keskukseen ja pienen avautumisen jäljeen suostuttiin ottamaan soittopyyntö.

Sonerakin muisti laskulla. Mulkkasimme liittymiämme vasta ja kas *tsitsing* laskussa torottaa yli 13€ liikaa maksuja! Pokkana laskuttavat jotain windows virusturvaa jota ei olle tilattu. Mitä **ttua me sillä tehdään kun ei ole yhdään konettakaan missä tuo tiimalasinkieputtaja olis? No. Lupasivat hyvittää jne.

Tässä kohtaa olin jo sellaisen angstin vallassa, että suoriuduimme tasaamaan paineita Paljekirppikselle (tästä paikasta on ollut puhetta täällä ennenkin). Paljekirppiksen pihalla huomasin, että puhelin on kotona. KOTONA! Enhän mää ikinä lähde kotoa ilman puhelinta!

Noooh... Pikkuakalle löytyi Lindexin kollaritakki hintaan 2,50€. Uskaltaisin väittää lähes käyttämättömäksi. Sekä Henkkamaukan farmaripöksyt 1,90€.

Metrihelenamme sääret vaativat jo housut kokoa 92cm! 86 saattaa vielä mennä merkistä riippuen, mutta usein lahkeet loppuvat puoleen sääreen. Isojen tyttöjen yksityiskohtia löytyy

Ja joo. Paskamutsi törsäsi itseensä kaikki 4 €. Tuolla rahalla sai nämä pari toppia...

Ja tämän ihanan! On varmasti jo sou lääst siison, mutta kaikessa läpinäkyvyydessään ja huonolaatuisuudessaan (HM) niin ihana kesäriekale. 

Tuo pitkä paita vaatii allensa jonkun topin joka niputtaa näppärästi tämän hätäsektion raiskaaman mahanahkan. Korsetti? No. Jos tekee lapsen kolmivitosena, mahalihakset venyvät raskausaikana muodottomaksi ja puukko viuhuu kiireessä sinne päin... niin ja on vielä laiska jumppaamaan ni kai sen kanssa on vaan elettävä ja tosiaan ostettava joku kureliivi.

Kirppikselle paloi rahaa kaikki 8,40€ ja seuraavaksi lukkarissa olleen ällöttävän palaverin jälkeenkin olin vielä ihan hyvällä tuulella. 

Prisman HeVi-osastolla ne pelottavat kamerapuntarit väittivät paprikaa omenaksi, jäävuorisalaattia paprikaksi ja yhdestä loppui tarra. Muuten meni sekin reissu ihan hyvin.

Kotimatkalla ahdisti ajatuskin siitä, että puhelin on soinut kotona. TURHAAN. Ei ollut soinut. Soittopyyntööni siis ei vastinetta.

Nyt tää menis kastelemaan taimet ja laittais kirppisaarteet peseytymään. Miten teillä on päivä mennyt?

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kasvihuone. Day 1

Uusi label. Kasvihuone.




Tämä ihan muussa käytössä ollut alumiinirunko resuine kennolevyineen rantautui tontille viime syksynä. Toisen romu on toisen aarre ja tämä toiselle romu pelastautui kaatopaikalle joutumisesta aarteena meille.






Ei oo nätti ja vaatii mielikuvitusta ihan reippasti, että näkee täällä kypsyvää satoa ja haistaa tomaatin tuoksun.


Purkuhommia. Juuriharjaa ja jotain myrkkyä. Lähteekö sammal Solmasterilla?


Dei van. Eli ekaa kertaa mitan kanssa liikenteessä. Seuraavaksi aletaan kyselemään hintoja ja miettimään toteutuksen jatkoa. Tarina tulee jatkumaan. Ihan varmasti :)

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sulo says

Oon jo vuosia onnistunut aika hyvin välttämään heräteostoksia. Nyt ostin sitten kaks tuommosta peltiämpäriä.

Joo-o. Halapa-Hallista euro seitevviis kipale. Väri on mustikkajugurttioksennus tahi viuletti. Koko on ihan normiämpäri. Mää oon ihan in lööv nuihin, mutta ei ihan mitään käryä mitä mää niillä teen.

Ideoita?

Tuo pinkki juttu on kirppislöytö neuletakki. Eurolla. Olimma piiiiitkästä aikaa liikenteessä ystäväni peen kanssa. Kirppistutkassa tänään se Vanhan meijerin itsepalvelukirppis. Pieni ja rattaiden kanssa liikkuvalle kamala paikka.

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Tilastoja?

Vieläkin myrskyää! Täällä on tullut viime lauantaista asti ihan mahdottomasti! Tuuli on levännyt välillä max 12h ja alkanut raivoamaan uudelleen. Ei kai tämä oo ihan normaalia?

Tämä on muuten eka postaus toimiston "uudelta" koneelta. Vanha mylly kuulosti jo siltä, että se yökkää muistikammat kartanolle. Pihinä ekologisena ihmisenä en tietenkään uutta osta vaan todella edullisen käytetyn :)

Aamu on mennyt käyttistä päivittäessä ja ohjelmia asennellessa. Jokainen käyttöönottoja tehnyt tietää, että se homma on yhtä odotusta ja eni kiitä. Jopa Linuxin asentaminen. Levoton kun olen, niin sivussa tuli vajennettua toimiston nurkan munakennotornia




Dippailinkin nuita ruusuja tässä joutessani. Tämä toimisto-tuunaamo-karjakeittiö-pentuhuone-takkahuone-sauna-kodinhoitohuonehan sijaitsee piharakennuksessamme. Se että neliöitä on >50, löytyy vessat ja keittiöt, kostautuu sitten siinä, että tietotekniikka on haastavaa. Kiinteää yhteyttä DNA ei meille ikinä saanut pelaamaan, joten netti toimii mobile wifi-palikan kautta ja se palikka on talossa sisällä ja tämä piharakennus on betonipunkkeri ja... mää oon oikeasti liian vanha jo rassaamaan näitä romuja tai sitten vaan saanut yliannostuksen.

Eka paperilla oleva ammattini on tietotekniikan mekaanikko ja erikoistuin nimenomaan tietokoneisiin. Tähän kun ynnätään 13 vuoden historia IT hommissa niin yökkäyttää vähemmästäkin.

Jatkan asennuksia ja myrskyn pitelyä. Palataan :)

torstai 13. maaliskuuta 2014

järkihomma

Ruokakauppa - toimistoon uusi tietämyskone - virastokäynti - tylsyyspäivän ratoksi ratsasimme piiiiitkästä aikaa Järkikirppiksen. Siis Oulun toisen ison kirppiksen.

Siellä on hyvä hoitohuone. *seliseli*

Etsinnässä mukuloille kevät- ja kesäkampetta. Paskamutsi löysi vain itselleen (!!) pökät


Koska olen noin 20vuotta yli-ikäinen selfie-kuviin, kuvasin nämä takataskulliset kalsarit tällai vaan nipussa. Nämä on kyllä ihan semmosta stretchfarkkua eikä trikoota. Ja ompahan kunnolla pillit eikä mitkään lerput.

Jatkoja :)

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sitruunaa ja Paskaa

Edelleen myrskyää!

Lisää kylvöjä.

  • Kesä(omena)kurpitsa 'Eight ball'
  • Limebasilika
  • Sitruunabasilika
  • Basilika 'Dark opal'
  • Basilika
  • Persilja
  • Kasvihuonekurkku 'Giganta'
  • Kasvihuonekurkku 'Paska' F1 hybr. :)

Huomaatteko kuinka tyhjä tuo siemenlaatikko on? Tuommonen tilanne on ollut joskus vuonna 2005. Ens keväänä saa tilailla kaikkia ihanaa !

Ulos on menossa kylvöön mahd. huomenna köynnöspinaatti ja muutama perennaerä vielä mitä löytyi. Muuten aikas rauhallista. Materiaalihankintoja ja hintojen selvittelyä kesä projekteihin...

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lissää kevättä

Montakohan päivää täällä meinaa myrskytä?

Päivällä pitkästä aikaa kirppiksellä. Pikkuakalle eurolla keilasetti ja itselle kiva neuletakin tapainen hintaan 1,70€. Terapeuttista. Huomenna onkin yksi ällöttävä palaveri.

Kirsi kirjoitti Tää ois tän koti-blogissaan siitä, kuinka vaikea on kieltäytyä ottamasta vastaan ilmaista tavaraa. Jep. Komppaan. En aina edes yritä kieltäytyä... kevään mittaan on siis luvassa postauksia ...ehhh... hieman erikoisemmasta kasvihuonehankkeesta. 

Samalla teemalla jatketaan.. eli planttuja planttuja. Sisko teki tilauksen ja kävin siitä hakemassa omani. Jakopussit mm. Köynnöspinaatista ja 'Eight ball' kesä(omena)kurpitsasta. Köynnöspinaattia kokeilin edellisellä pihalla. Ei ollut hääviä ja ei se talvehtinutkaan siinä huonossa maassa. Nyt uusi yritys, ihan vain siksi, että kasvimaan portti kaipaa köynnöstä. 'Eight ball' omenakurpitsakin on tuttu juttu. Tykkäsin!

Tämä tabletin kamera on muuten aivan onneton! Koittakaa kestää, niin minäkin teen... en oo vielä muuta huonoa keksinyt tästä vekottimesta :)

Kylvöihin menee aika lailla laidasta laitaan tänä vuonna. Tyhjennän vanhat siemenvarastot kokonaan. Sipulien istukkaat saa jäädä kauppaan senjonkunmadon vuoksi joka pilasi lähes koko sadon viime kesänä. Ai nii. Eihän meillä oo kunnollista kasvimaata. Ainoastaan pieni laatikko jo useita neliöitä vanha peltoa viiralla peitettynä. Sitä on p*skahommia talikon varressa luvassa heti kun maa sulaa. Ainekset on jo varattuna naapurin tallilla.

Palataan!

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

askel, askel, HYPPY!

Blogausten väli jälleen luvattoman pitkä. Lumettomuus on vtuttanut kuin pientä oravaa. Sulatin käpyni ja päätin unohtaa koko talven. Pyyhepyykkikin on parhaillaan ulkona kuivumassa. Odotamme nyt kesää. Nih. 

Kakaroijen välikausikamppeet on ratsattu. Yks takki laitettu myyntiin ja ens viikolla meen ihan varmasti romuamaan kirppiksiä. Pikkuakalle mahtuu onneksi syksyllä ostetut Ticketin pöksyt vielä. Onneksi! JasperJuniorista tilasin hetki sitten takin ja kintaat 10000 pilarilla... ja molemmat -50% ! Lisänä on yks saatu ReimaTECin puku. Eiköhän niillä kesä katella.  Nassikalle vois löytyä kirppikseltä joku kiva takki vaan jos ei löydy niin on se ainakin terapeuttista tonkia pöytiä. 

Eilen paistoi ihanasti aurinko. Oli ihana siivota pirtistä kaikki ryönät pois mitä talvella ei edes näe! Päätin siis tosissaan lopettaa talvettomuusahdistumisen.

Lumitilanne tänään... ja huono puhelinkuva