Sivut

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Alle 200 piikkiä!

Sateisen päivän ratoksi tylsää monologia. Kannattanee silti uhrata joitain hetkiä  tämän lukemiseen, tykkäisin kovin kommenteistanne, vastaväitteistänne  ja vinkeistänne.

Monet varmaan ovat huomanneet lehtien uutisointia maksuhäiriöiden lisääntymisestä. Esimerkiksi Iltalehti uutisoi, että yli 360 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä! Jos häiriömerkintöjä löytyy noin monelta, niin voitanee kysyä montako täysin velatonta täysi-ikäistä ihmistä Suomesta löytyy? Se se on itsellä ainakin tavoitteena ja siihen on matkaa tällä hetkellä enimmillään 199 ja vähimmillään 112 kuukautta. 

Monellako on taloudessaan särkymävaraa? Asumismenot + luottokortit + autolaina (+ salikortti + kynsihuolto + ripsihuolto) + kaiken maailman klarnat ja muuta paskat... siitä kertyy pian iso summa rahaa. Summa, joka on löydyttävä vaikka työpaikka lähtee alta tai läsähtää vaikka maksettavaksi vajaan 40k€:n takausvastuut...

Tämä "teema" nousi esiin heti aamusta, kun yks kaverini oli jakanut naamakirjassa Hesariin linkin; Pihistelemällä voi päästä miljonääriksi. Niin voi, en kiistä. Toisaalta, mitä niillä miljoonilla tekee? Jokainen on täällä vain oman aikansa. Jättää lapsille?

Jokin aika sitten päädyin lukemaan jonkun kultalusikka suussa syntyneen kossin blogia siitä, kuinka sijoitukset elättävät työikäisen ihmisen. Hyvähän se on sijoittaa ja suunnitella, kun lähtökohtina 18 vuotiaana on ollu valmiiksi maksettu asunto ja / tai hyvin sponsoroivat vanhemmat.

Olen itse lähtenyt ihan nollasta silloin 18 vuotiaana kotoa muuttaessani. Ensimmäisen sohvani ostin käytettynä ja se maksoi 20 markkaa. Olen tehnyt töitä kuin pieni eläin. Esikoisen vauva-ajan vain odotin äitiysloman loppumista ja tienestien paluuta "normaaliin". Muutamaa vuotta myöhemmin raskin pitää kaikki 2 vapaapäivää vuodessa. Nyt nautin täysin siemauksin ajasta lasten ja Isännän kanssa.

Ennen tuntui, että mikään ei riitä. Lisää töitä, lisää rahaa. Nykyään arvostan vapaa-aikaa paaaaaaaljon rahaa enemmän. Täysi rahattomuus v*tuttaa, mutta siihen tottuu :D Ei vaan pitkän prosessin seurauksena kuukausittaiset pakolliset menot ovat niin pienet, että pienemilläkin tuloilla pysyy elossa. 

Lomareissut ovat vaihtuneet oman kaupungin tarjontaan ja rauhallisiin saapasteluihin puistoissa. Lehdetkin luetaan kirjaston lukusalissa. Nykyään on aikaa jopa venyä kirjastossa! Parisuhdetta ei tarvitse lähteä hoitamaan Lontooseen, sitä voi hoitaa kotisohvalla tai vaikka yhteisillä onkireissuilla. Siis kaikkinensa se jatkuva kiire on poissa.

Työtä tekemällä Suomessa ei rikastu. Nykyiseen eläkeikään mulla on matkaa 32 vuotta! Se ehtii nousta vielä moneen kertaan, joten elän nyt, en sitten.

Jokainen tyylillään.

Tuosta aamukammasta ja sen vajaasta 200 piikistä. Piikkejä vähennetään loppupäästä JOS säästöön jää euro tai kaksi. Joka tapauksessa pyrin siihen, että lapsille jää jälkeeni muuta kuin velkainen talo ja pala kesämökkiä. Jokainenhan meistä haaveilee äkkirikastumisesta. Kelpais se mullekin, mutta ilmankin pärjää :)


Jos mulla olis tapana pölliä netistä kuvia, laittaisin tähän kuvan laihialaisesta säästöpossusta

maanantai 19. toukokuuta 2014

KESÄ!

Eilen oli eka lämmin päivä. Tänään on vielä lämpimämpää. Mun pitäis parhaillaan valmistella huomisen työkeikkaa... tai koulujuttua... no työkeikkaa, jossa kuvataan meille mainosmateriaalia, yks opiskelija tekee kuvista opinnäytetyönsä ja itse suoritan maastoruokailuiden sekä luonnossa ohjaamisen näytöt.

Eli siis pari arvioijaa, näyttötutkintomestari ja yks opettaja näyttelee asiakkaita. Kätevää, eikö totta :)

Jotenkin muutenkin tuntuu, että kaikki on kesken ja ärsyttää. Koulu meinaa haitata harrastamista... vaikkakin koulussa on näinkin tylsää!

Joo. Seuraavissa kuvissa onkin sitten tukkulista... siis sitä ois pitänyt tehä niin konttasin kameran kanssa kartanolla. 

Vaahtera on herännyt




Samoin keltajapaninangervot

Sinivuokot jatkaa kukintaa



Ja esikot aloittelee



Akka ite istuu ja haaveilee... keskeneräisen terassiprojektin parissa

Parvekelaatikossa monumentti? Ei ku herneet...




Joo ei auta. Pakko alkaa tekemään jotain tuottavaa vaikka ei toimistohommat innosta yhtään. Pthyi.

torstai 8. toukokuuta 2014

Läjä

"Pittää mun maistaa yks semmone läjä mitä nää teit..." tuumasi rakas aviomieheni tuossa hetki sitten. Rakastan rakastan ...

Mutta siis joo. Pöydälle oli kantautunut jostain semmonen Valion reseptilehti. Jostain, liekö postissa tullut? Siinä oli Bostonleivän ohje. Siitä se ajatus lähti. Enhän mää suinkaan ohjeesta tee ikinä mitään. Teen korkeintaan sinne päin... Tein pohjan mun vakkaritaikinasta.
  • 2,5dl vettä
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  • Loraus öljyä 
  • Hyppysellinen suolaa
  • Sopivasti vehnäjauhoja
Suuntana oli siis tehdä korvapuusteja korvaten se kanelisokerihässäkkä ihan muulla. Kaulin taikinan... ja täytteeseen ruskistuksen kautta...
  • Pekonisilppua
  • Sipulia
  • Herkkusienisilppua
  • Ääs-marketin wannabe mustapekkaa joka on parempaa kuin mustapekka ja maksaa murto-osan...
"Kääräisin".... joo todellakin "kääräisin" rullaksi, leikkasin siivuiksi ja nakkelin pellille. Lanttu punasena ko nälissään leipoo ni ei käyny mielessäkään, että se rasvainen täyte olis ehkä kannattanut jäähdyttää ennen levittämistä. Tehkää te niin. Tulee sievempiä, ei tuu läjiä...  :)

Niin ja uunissa 225 asteessa joku tovi ja vaikka kylmän maidon kanssa ääntä kohti.

Tein joku aika sitten samalla systeemillä, kinkku-aurajuustotäytteellä samoja juttuja. Ne oli kuvauksellisempia...

Muutoin ei raportoitavaa. Pikkuakan kuume pitää meidät pirtissä ja ulkohommat venyy entisestään...

torstai 1. toukokuuta 2014

Epävappuihimine

En oo työläinen ja opiskelijakin jo niin monetta kertaa, että olen edelleen epävappuihminen. Päivä siinä missä muutkin, Nassikalle tosin vapaa koulusta.

Ei oo tullu postailtua tännekään, kun ei oo tullu valmista. Been terassisavotta ja hyötymaan teko jatkuu... ja jatkuu... pian kuitenkin ehkä jo tulee valmistakin ;)