Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Eskurin avvaimet nyklanipusa kolome vuotta!

Tänään on tasan 3v Eskurin kaupoista. Seuraavassa muutama kuvapari 2011 ja 2014.

2011
2014
 Ruusupensaat, pihlaja-angervot ja mänty ovat saaneet kyytiä. Koivuista on jäljellä kannot, koska paikalla menee lämpökanaalia ja sähköjohtoa ristiin rastiin. Lahokoot paikoileen.

2011

2014

Vatukko-koivunkanto-vatevör on muuttunut pensasalueeksi, jossa maanpeitteenä ahomansikkaa. Kivihommat vaiheessa. Terassista lisää pikapuoliin... tai sitten kun viimeistelyt on tehty ;)

2011

2014
Eipä tullut napattua kuvaa just samaan suuntaa, mutta piharakennuksen tai sen terden nurkka samassa kohtaa ko ennenkin :) Tuoksuvatukko, pari isoa koivua  ja pihlaja saivat lähdöt heti ens töikseen...

2011

2014
Sama tässä eli ei ihan sama kuvauspaikka, mutta keinu on aika tarkoin veneen paikalla.


Pirtistä ei oo semmosta raportoitavaa mitä täällä ei ois ennen ollut, joten näihin kuviin ja tunnelmiin... ja ai että mää tykkään näistä tunnelmista!!




sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Olipa kerran ....

... naamakirjan roskalavan kautta meille kulkeutunut valaisin...

Minä ku en nuista kullituksista niin perusta, niin juhannusaattoaamuna (!) Muutama osa kohtasi mustan paukkumaalin ja läsäytin kakaroijen kammariin "uuden" lampun kattooen :)

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusta!

Arvatkaapa mitä kuva esittää... tai mitä siitä on tulossa?



Juu, Marskin simaa, Louhisaaren juomaa... tällä reseptillä. Kerron kuinka kävi. Mitä siitä tuli... vai tuliko mitään.

Linnut on mökkinsä rakentaneet, joten rullailin tänään viimeiset karvalankamatot tarhoista pois. Tämä tyyppi se on aina menossa mukana ja aivan järkyttävän utelias! Lapionkin se yritti kiskoa verkon läpi tarhaan... itsehän olin menossa sen lapion kanssa ihan ovesta :-D

Meillä vietellään laiskaa Juhannusta kotinurkissa. Jos nyt katiskalle haalauduttais niin seki olis saavutus. 

Ukrainanvihma

Pihan alkuasukasangervo. En tiedä mikä... ei oo tullu tutustuttua, mutta kukkiessaan ihan kiva

Mesiangervoissakin alkaa olla sadonkorjuu lähellä jo

Nyppykurjenpolvi jaksaa ihastuttaa vuosi toisensa jälkeen

Valkoraunioyrtti

Pihassamme on "pari" terijoensalavaakin...

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.
HYVÄÄ JUHANNUSTA !

tiistai 10. kesäkuuta 2014

keskeneräisyys on käyntikortti?

Piti illasta alkaa etsiä positiivisuuksia kameran kanssa. Koko päivä oli ihan p*ska ja sen kruunasi alfanarttumme poistuminen taivaalliseen valjakkoon :( Kuohkeat mullat Tupulle!

Ekana liikenteenlaskumaisemat pihakeinusta. Viime päivien työmaan paljastaa multapussi :)

Alueelle on uponnut maanpeitteeksi jo kymmeniä ahomansikoita ja savotta jatkuuuuuuuu....

Viime talvi oli erikoinen! Pensashanhikit 'limelight' ja joku toinen "erikoisempi" kuivattivat oksiaan paljon! Paljakkapaju 'Haltia' ja hietikkopaju ovat nyt vasta toipuneen muutosta / pressun päällä vietetystä kesästä. No. Parturointien jäljiltä saksetkin tietty työmaalla :)


Näistä seuraavista en osaa sanoa oikein spesiaalia... kasvien tai oikeastaan niiden lehtimuotojen ja  lehtien värien yhdisteleminen on edelleen se mun juttu




Ja ne karvaiset lehdet <3 plantago camtschatica makrolla


 Tarhakalliokielokin oli päätynyt "filmille"

Moniko tunnistaa vanhan perennan nimeltä kakalia?

Mää päädyin tätä postausta tehdessäni tuijottamaan kuvia kesältä 2011. Hihii! 30.6 tulee kunnon 3v pläjäys! On me jotain saatu tehtyä...

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pimp my ride

Kohteena paljon käytetyt Emmaljungat vm. 2005 tai 2006.


Nämä ovat nähneet auringon.... monesti....

Tosiasiassa ne olivat jo niin auringon polttamat, että ei ilman sadesuojaa ilennyt edes kärrytellä. Ei ees täällä landella jossa ei tuu ketään koskaan vastaankaan.

No. Minähän en muita rattaita tunnusta olevan olemassakaan kuin Emmaljungan Edget ja Classic-rungolla. Kuomussa integroitu hyttysverkko, joka on täällä enemmän kuin tarpeellinen (kts. Seuraava kuva) ja tuuletusluukku myös kuomussa. Ilmakumipyörät ja kunnollinen maavara. 

Siis ainoat oikeat rattaat lapselle, jonka äiti kulkee omia polkujaan...

Visukinttu kun olen, niin aloin tutkimaan kankaiden uusimisen mahdollisuutta etenkin kuomun osalta ja löysin itseni lukemasta jotain naamakirjan emmaljunga-hifistely-ryhmää ja siellä kankaiden värjäyksestä.

Ja siitä se ajatus sitten lähti. Purin kuomun atomeiksi ja pesin kaikki muutkin kankaat koneessa. Värjäsin kuomukankaan dylonilla, koska sisäpuolen valkoinen kangas oli nuhjuinen. Purkua puolsi myös se, että sain hyttysverkon "taskun" vetskarin vaihdettua.

Dylonhan ei tartu tuohon varsinaiseen verhoiluun, vaan.... kanssasisarten kokemusten innoittamana... käytin Schjerningin kangasmaalia! Joo. Juurikin sitä millä painellaan tyynyliinoihin kuvioita.

Pikkuakka itse tykkää kovin :)

Laadin itselleni 20€ budjetin.

Toteuma:
Maali 500ml pullo 9,90€ (Kärkkäiseltä)
Dylon 6,90€ (Kärkkäiseltä)
Vetskari hyttyverkkoon 0€ (purkukamaa omista varastoista)
Kuminauha kuomun "takarättiin", joka roikkuu valtoimenaan noissa ennen-kuvissa 0€ (purkukamaa omista varastoista)

=16,80€

Eiköhän tämä tuunaus kanna ratasiän loppuun :) Paitsi, että nyt vasta postausta kirjoittaessani tajusin, että tuo istuin on edelleen vauvamalliin naama kuskiin päin... kääntäähän se pitää, ettei kyytiläinen hiilly tylsiin maisemiin.

Rattaan koeajettiin tänään 4h kestäneessä kirppis/kesätapahtumassa omalla kylällä. Saatiin tavaraa kaupaksikin, mutta tämä ostos oli pakko tehdä. Iso, siis todella ISO pellavaliina 2€

Olipa mukava postata, kun oli jotain saanut ihan valmiiksikin asti! Huomisen hommalista on pitkä kuin nälkävuosi. Ens viikko on lähipäiviä koulussa ja keskeneräiset hommat tunnetusti saattaa pikkusen jurppia meikäläistä... eli minimoimme tympimisen... yritetään ainakin

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

trooppista

Ompas sitä vierähtänyt taas edellisestä... no. Ei oo ollu raportoitavaa. Kauhia työleiri täällä on, mutta mitään ei oo oikein valmistunut. Ens viikko on koulussa lähipäiviä, villivihannesten keruu on kuumimmillaan ja kaikkia, joten ei ole luvassa huikeita postauksia lähipäivinäkään.

Lämmintä kahenkympin pintaan ja ilmankosteus on varmaan 99,9%. Ei tuule ja sääskiä ON! Ei niitä tässä pihassa yleensä haitaksi ole, mutta kun ei tuule. No, pihahommat on jäissä ja ja ja... aloitin sitte uuden tuunausprojektin.

TADAA!


Ohjelmassa siis rattaiden totaalinen facelift. Kuvassa kaikki kankaat on jo liftanneet käsittelyyn. Hommaan on budjetoitu huikea 20€ ja siitä 16,80€ törsäsin jo tänään Kärkkäiselle.

To be continued...